nipper.be
Een ode aan alle leuke muziek uit de 20ste eeuw
Welkom op nipper.be
In de 20ste eeuw is ontzettend veel goede amusementsmuziek opgenomen, in alle mogelijke genres, stijlen of talen. Veel daarvan dreigt vergeten te worden omdat het intussen al zolang geleden is.

Deze website wil aandacht besteden aan al die geweldige muziek uit de 20ste eeuw, opgehangen aan een wekelijks radioprogramma via webradio golden flash elke donderdagavond tussen 7 en 9 waarbij muziek gedraaid wordt uit de hele 20ste eeuw.

En de naam Nipper? Nipper is de naam van de hond die model stond op het schilderij uit 1898 van Francis Barraud waarbij een hond aandachtig luistert naar de stem van zijn meester die uit de hoorn van een grammofoonspeler komt.
Het logo is ongetwijfeld het meest bekende uit de hele muziekgeschiedenis: in de Verenigde Staten op (RCA) Victor, in Europa op His Master’s Voice, in Japan op JVC. Nipper was als enige aanwezig bij alle soorten muziek van de 20ste eeuw, op de eerste 78-toeren platen van 1900 tot eind jaren veertig, op de vinyl lp’s en singels op respectievelijk 33- en 45-toeren vanaf 1947 en op cd vanaf het midden van de jaren tachtig. En uiteraard ook op de apparatuur waarop ze moesten afgespeeld worden.

nipper.be wil een ode zijn aan alle leuke muziek uit de 20ste eeuw.
Nipper's greatest hits
1964
Van 99 jaar van de 20e eeuw kennen we al de winnaar. Blijft nog over: 1964. Geen onbelangrijk jaar. Zeker als je van mening bent dat The Beatles de artiesten van de 20e eeuw waren. Want dan is 1964 het summum, het absolute topjaar van de Fab Four. Maar of dat makkelijke winst betekent? De concurrentie is niet min. Bovendien hebben we de voorbije maanden 1 ding geleerd. Met deze competitieformule ben je als artiest(en) vaak je eigen grootste tegenstander. Te veel grote hits maken binnen hetzelfde jaar zorgt voor een spreiding van de stemmen. En zo speel je jezelf in de vernieling. Vraag het maar aan de Stones in 1965, of Michael Jackson in 1983. We zijn benieuwd!
Het leukste muzikale jaar
1966
Stemmen hoeft niet langer. Na een zoektocht die een jaar lang duurde hebben we een winnaar.
1966 is het beste muzikale jaar van de 20ste eeuw.
Je kan hier nog eens kijken welke pareltjes allemaal in dat ene jaar werden uitgebracht.
En als je echt alles wil weten, gewoon 'jaar:1966' intikken in het vak 'Zoeken'. Dan komt de volledige lijst van 700 nummers uit 1966 er meteen uitgerold!
Blijf op de hoogte
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.