nipper.be
Een ode aan alle leuke muziek uit de 20ste eeuw
Blog
Sterren komen, sterren gaan
09/08/2018 om 21:34
yolandedesmet
Reageren

De originele uitvoeringen hebben nog steeds mijn voorkeur. Elvis was dus een jukebox.
 
09/08/2018 om 21:41
gilbertvandervelpen
Reageren

Ik heb gekozen voor de nummers dat ik beter vond dan de versie die Elvis er van uitbracht.
Nog een prettige vakantie voor alle Nipper-fans.
 
10/08/2018 om 09:56
costermansjan
Reageren

Héél plezant deze !
 
10/08/2018 om 20:06
johnkeuleers
Reageren

Deze keer was 't echt een specialleke! Geweldige versies gehoord (sommige voor de allereerste keer), maar hoe geweldig die 'originals' vaak zijn: de stem van The King was uniek!
 
10/08/2018 om 22:41
svk1
Reageren

Wel dit vond ik nu is een moeilijke.Ik ,grote Elvis fan ,zou bijna durven zeggen,wanneer Elvis de nrs uitbrengt ,het allemaal veel beter en mooier klinkt en dan zou het weer moeilijk kiezen zijn om de 10 beste er uit te halen.
 
11/08/2018 om 00:11
gustdecoster
Reageren

Alweer een schitterende insteek, Jempi !
 
12/08/2018 om 02:17
connycooremans
Reageren

Één voor één prachtige nummers . Love them all
 
12/08/2018 om 10:16
on4clc
Reageren

Je hebt me een beetje overdonderd, Jempi. Ik wist dat Elvis enkele covers had, maar zoveel? Nee, dat wist ik niet.
Dat zal wellicht, opnieuw, met mijn leeftijd te maken hebben, weet ik. En in de jaren 80 draaiden ook wij (als tieners en twintigers) de grootste en bekendste hits van Elvis. Wisten wij veel dat veel van die liedjes niet voor Elvis geschreven waren, de jaren voor de jaren 60 waren voor ons immers heel ver weg.
We waren dan ook op de vele verzamel-LP's van die tijd toegewezen. En op veel van die LP's stond zo goed als geen extra info over de song.
Maar ... "coveren" is iets van alle tijd ... ook vandaag wordt het nog steeds gedaan, al dan niet in een andere taal !
En dan vraag ik me af of het jonge volkje echt beseft dat een bepaalde track een cover is.
Het antwoord is meestal "neen", weet ik dankzij de reactie van mijn zonen die 18 en 22 zijn.
TNX voor de leerzame lijst, Jempi ! Het bewijst weer dat een mens nooit te oud is om te leren !
Grts, Steven.
 
12/08/2018 om 11:51
agnesvanwassenbergh
Reageren

Eerlijk wist ik ook niet dat Elvis covers zong . De originele zijn dan ook prachtig maar hoor toch ook graag de versie van Elvis.
Ik vind ook dat er de laatste jaren veel covers worden gezongen door onze maar ook buitenlandse zangers . Of heb ik het fout ??
Ben nu fan van een Amerikaanse zanger die zelf zijn liedjes schrijft ! Echt een toppertje ;);););)
Heb dan ook zijn 3 cd ‘s gekocht !!!
 
14/08/2018 om 01:57
davyspitaels
Reageren

Geweldige lijst, Jempi!
Ik heb jouw verzoek ingewilligd en 'Bridge over troubled water' in extremis toch maar uit mijn top 10 gehaald. Het doet mij totaal niet aan Elvis denken. Maar dan had ik eigenlijk hetzelfde moeten doen met 'Moon over Naples' (Al Martino), 'True Love' (Elton John & Kiki Dee), 'Runaway' (Del Shannon himself), 'Long Tall Sally' (Little Richard vanuit een helikopter in de film Predator met Arnold Schwarzenegger), 'Tutti frutti' (opnieuw Little Richard) en 'You've lost that lovin' feeling' (uiteraard de Righteous Brothers, maar ook de valse versie van Tom Cruise in Top Gun).
Tot slot nog geleerd dat Grace Kelly naast prinses en actrice ook nog zangeres is geweest. Ik heb nooit een film van haar gezien, vandaar.
O ja, ik hoop dat Del Shannon deze week wint.
PS: Als ik The King weet te strikken voor een selfie, dan vraag ik zijn nummer voor jou. Beloofd. A propos, dat van Will Tura kan ik jou wél al geven, mocht je dat willen. Het is wel nog een nummer dat gedraaid moet worden. Dus intussen misschien al gedateerd.
 
14/08/2018 om 12:22
patrick
Reageren

Yep, zalige lijst, die heeft de King goed samengesteld! Mijn 10 stemmen waren op voor nummertje 50, dus I left the building :)
 
16/08/2018 om 12:32
jempivhbk
Reageren

Aan alle Nipper-bloggers: bedankt voor de reacties deze week. Elvis zou inderdaad de perfecte stand-in zijn als ik met verlof ben. Zoveel keuze! Overigens is het op zich uiteraard geen schande veel covers te zingen. Dat deed trouwens zowat iedereen in zijn begindagen. Zangers waren vertolkers. Nummers schrijven was een andere stiel. En net zoals je van een acteur moeilijk kon verlangen dat hij zijn eigen scenario's schreef werd van een zanger (toch voor de komst van The Beatles) niet verwacht dat ze hun eigen nummers schreven. Chuck Berry, Buddy Holly, Eddie Cochran waren in de Elvisdagen de schaarse uitzonderingen. Trouwens muziekuitgeverijen waren in die dagen nog belangrijker dan platenfirma's. En die hadden er alle belang bij dat hun nummers door zoveel mogelijk verschillende zangers werden opgenomen. Neemt niet weg dat The King een hèèèl uitgebreide smaak had. Dat op zich maakt hem al belangrijk genoeg!

Nieuwe post